Skrevet ut fra Akershusmuseets hjemmeside - 18-04-2015 15:04:06 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Nyheter Program Utstillinger Publikasjoner Skoletjenesten Kulturminner i Akershus Nyhetsarkiv Om oss  

Asker Museums markerer Agnar Mykles 100-års-jubileum søndag 19. april: Foredrag ved myklebiograf Anders Heger. Asker Museum viser en miniutstilling om «Mykle, bøkene og dukkene». Biltur til Agnar Mykles to boliger i Asker.


Asker Museum

Rundtur med buss med arkitekt Bjørn Tandberg, kommuneplanlegger Tor-Arne Midtbø og museumsbestyrer Fredrikke Hegnar von Ubisch lørdag 18. april.


Asker Museum

Eirik Kristoffersen tiltrådte 1. mars som ny driftsbestyrer på Urskog-Hølandsbanen Tertitten. Han tar også over som daglig leder på Aurskog-Høland bygdetun. Den nye lederens arbeidsdag blir fordelt med 50 % på Bygdetunet og 50 % på Tertitten.


Akershusmuseet

Tirsdag 6. april – første dag etter påsken i 1915 – ble Gamle Hvam innviet som museum. Blant de mange gjestene var Hulda Garborg og maleren Henrik Sørensen. Til innvielsesfesten var det skrevet en sang, som gjennom svulmende patos understreker fedrearven, ættene, tradisjonen og nasjonen som viktige elementer.


Gamle Hvam Museum

Opplev fargene titte fram igjen i museumshagen mellom de vakre gamle bygningene. Nyt en vaffel ute i vårsolen. Se vårens utstilling om den spennende industrihistorien: «Super Know How i Asker og Bærum». Bli med på omvisning i kunstnerhjemmene til Otto & Tilla Valstad og Arne & Hulda Garborg. Finn flotte vårgaver i museumsbutikken!


Asker Museum

Lørdag 11. april kl. 13.00 kan du oppleve blåskjellkokingens kunst i fjæra ved Oslofjordmuseet i regi av Vollen historielag. Eller "sjælkoking i fjæra" som det heter på gammelt vis!


Oslofjordmuseet

Vi kan se frem til en spennende sommer og høst på Linderud gård. Det blir åpne søndager med omvisninger, mange flotte konserter og ikke minst en spennende nykommer, Grønn uke, på høsten!


Linderud gård

Fra 1884-1929 leverte Strømmen Trævarefabrik ferdighus og -kirker til samtlige deler av verden. Et av stedene var Sør-Georgia i Antarktisk. Kirken ble oppført i Grytviken av hvalfangerne på fangststasjonen i løpet av 29 dager. Den ble innviet juledag 1913. I 2013 ble det arrangert tur til Grytviken i forbindelse med 100-årsjubileet.


Skedsmo Bygdemuseum

Lørdag 11. april kl. 14.00 åpner Avistegnernes Hus utstilling med rettstegneren Harald Nygård. Gjennom 30 år som rettstegner har han dokumentert blant annet Orderudsaken og 22. juli-rettsaken.


Avistegnernes Hus

Vi ønsker Anniken Hesselberg velkommen som avdelingsleder ved Lørenskog bygdemuseum fra 1. april.


Lørenskog bygdemuseum
Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Museumsfabrikken Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt


for ansatte