Skrevet ut fra Akershusmuseets hjemmeside - 19-09-2014 07:09:19 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Nyheter Program Utstillinger Publikasjoner Skoletjenesten Kulturminner i Akershus Nyhetsarkiv Om oss Grunnlovsjubileet  

Søndag 21. september kan du oppleve et 110 år gammelt damplokomotiv på Lommedalsbanen i Bærum. Da skal lokomotivet "Bjørkaasen" ut på skinnene!


Lommedalsbanen

Søndag 21. september kl. 14.00 møter du høstens vakre toner på Linderud Gård. I konsertserien "Unge Talenter" presenteres nå Mezzosopranen Ingunn Kilen og Stefan Ibsen Zlatanos på piano.


Linderud gård

Er du hjemme med barna i høstferien, kan det være et hyggelig alternativ å besøke Gamle Hvam. Her er flere aktiviteter som barna kan prøve seg på. Museet for øvrig er også åpent.


Gamle Hvam Museum

Søndag 21. september er det tid for høsttakkefesten på Asker Museum. Fra kl. 11-15 kan små og store glede seg over alt det spennende som skjer på museet denne dagen! Det er stort å være liten på Asker Museum!


Asker Museum

Torsdag 18. september kan du oppleve en spesiell forestilling på Linderud Gård: Rammen om denne forestillingen er livet på Linderud Gård rundt midten av 1800-tallet. Tekstene er hentet fra brev som ble skrevet av Major Christian Gjøersen og fru Karen, som bodde på gården i lengre perioder.


Linderud gård

18-20 september inviterer Riktig Restaurering Akershus og Follo Museum til besøksdager i forbindelse med kurs i tradisjonell høvling av utvendig kledning til gamle Nordby skole i Ås kommune.


Follo Museum

Søndag 14. september avsluttes sommersongen 2014 på Urskog-Hølandsbanen med den tradisjonelle stordriftsdagen. Da kan du oppleve både passasjertog og godstog på den smalsporede jernbanen på Sørumsand!


Urskog-Hølandsbanen «Tertitten»

12. september er det 50 år siden Aurskog-Høland bygdetun ble offisiellt innviet. Åpningen i 1964 ble nevnt i Aftenposten. Bygdetunet på Hemnes er i dag en flott møteplass i kommunen.


Aurskog-Høland bygdetun

Gjennom forestillingen Munch i Bilder og Musikk tas publikum søndag 14. september med på en uvanlig reise på Linderud Gård i Edvard Munch sine malerier ved å la maleriene få tonefølge av skandinavisk musikk og sanguttrykk.


Linderud gård

Gå ikke glipp av Papirdagen med papirbretting og åpent arkiv på Ullensaker museum søndag 14. september kl. 11-15. Velkommen!


Ullensaker museum

Teater, foredrag, guidet vandring i St. Pauls gruve, aktiviteter og kaffe kokt over bål. Velkommen!


Eidsvoll museum

I år er tre arrangementer slått sammen til et arrangement! Kom til Lørenskog Bygdemuseum søndag 14. September mellom 12.00 og 16.00. Ta bilen, sykkelen eller bena fatt, kom og få med deg det store høstmarkedet!


Lørenskog bygdemuseum

Kosthold og helse gjennom 200 år er temaet for etnolog Inger Johanne Lyngøs foredrag denne dagen.


Skedsmo Bygdemuseum

Torsdag 11. september kl. 19.00 er det igjen tradisjonell huskonsert i Børsumbygningen på Follo Museum. Mange setter stor pris på å høre tradisjonsmusikk i rette tradisjonelle omgivelser.


Follo Museum
Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Forsvarets flysamling
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Museumsfabrikken Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt
Akershus Kulturnett Kulturnett.no


for ansatte