Skrevet ut fra Akershusmuseets hjemmeside - 31-05-2015 00:05:20 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Nyheter Program Utstillinger Publikasjoner Skoletjenesten Kulturminner i Akershus Nyhetsarkiv Om oss  

Elvis-konsert, Olabilløp, naturstiåpning og barnefest er av Asker Museums bidrag til Askers store kulturfestival helgen 28. - 31. mai.


Asker Museum

Torsdag 28. mai var det åpning av ny utstilling på Follo Museum: HULTER TIL BULTER - Da verden kom til Follo. Dette er en spennende utstilling om "hollendertiden" fra 1500 til 1750.


Follo Museum

Lørdag 6 juni er dagen for fart og spenning, i god gammel western- stil! Slu røvere lusker rundt på området, og er ryktene som går i bygda sanne, om at de vil slå til og rane billettluken på Sørumsand, så vil sheriffene trenge hjelp av barna som kommer denne dagen til å fange lømlene!


Urskog-Hølandsbanen «Tertitten»

Lørdag 30. mai inviteres det igjen til Suppestasjon i Tertittens stasjonsbygning mellom kl. 12:00-15:00. Dagens suppe kommer fra Filipinene!


Urskog-Hølandsbanen «Tertitten»

Lørdag 30. mai kan du ta med barna til en aktiv utedag på Oslofjordmuseet. Som del av Asker Kulturfestival foregår det aktiviteter for store og små i fjæra utenfor museet.


Oslofjordmuseet

Som vanlig blir det flere dyr å finne på Gamle Hvam denne sesongen – til glede for store og små. I tillegg har vi flere nye utstillinger – deriblant en med spennende eventyrtablåer.


Gamle Hvam Museum

Linderud Gård åpner dørene søndag 31. mai med omvisninger og flere flotte konserter utover dagen.


Linderud gård

Velkommen til den tradisjonsrike bygdedagen på Lørenskog bygdemuseum søndag den 31. mai kl. 11.00-16.00


Lørenskog bygdemuseum

Søndag 10. mai kunne Ragnar Heide i kulturavdelingen i Aurskog-Høland kommune åpne bygdetunets telefonsamling. Høland og Setskog Sparebank og Aurskog sparebank har gitt telefonsamlingen i gave i forbindelse med bygdetunets 50 års jubileum. Samlingen kommer fra privat samler i bygda.


Aurskog-Høland bygdetun

Asker Museum ønsker velkommen til museumsdag og barnefest søndag 31. mai! Mange morsomme aktiviteter for barna, bli med inn i kunstnerhjemmene, se på gamle håndverk, teaterforestilling, musikk, dans og sang, tradisjonsmat m.m.


Asker Museum

Lars O. Nordal maler maritime motiver, gjerne fra Risør. Nå vises bildene hans i en salgsutstilling på Oslofjordmuseet.


Oslofjordmuseet

På Stein skole åpner en fotoutstilling av gamle skolebilder kl 12.00 lørdag 30. mai. Bildene av lærere og elever er tatt i tidsrommet sent 1940 til begynnelsen av 1960 tallet av den engelske fotografen Roger Wood. Her blir det en skikkelig "mimre-utstilling". Kanskje finner du deg selv på et av bildene?


Nes samlinger

Søndag 14. juni kl. 11- 15 blir det åpning av ny utstilling og bruktmarked på Ullensaker museum!


Ullensaker museum

På siste dag av utstillingen med rettstegner Harald Nygård, holder journalist og forfatter Anders Giæver foredrag om rettsaker / rettstegninger. Velkommen til Avistegnernes Hus søndag 31. mai kl. 16.00.


Avistegnernes Hus

Gå ikke glipp av årets aktiviteter på Ullensaker museum!


Ullensaker museum

Gå ikke glipp av årets aktiviteter på Eidsvoll museum!


Eidsvoll museum

Årets utstilling "Mennesker og levekår" er plassert i Grisehuset sammen med fjorårets utstilling om helse og hygiene gjennom 200 år. Vi holder åpent i helgene fra juni til september.


Skedsmo Bygdemuseum

Det er ikke mange steder hvor barnetoget 17. mai blir tatt i mot og hilst av et ekte damplokomotiv med vogner og stivpyntet personale. Men det skjer på Sørumsand når Tertitten setter opp togkjøring på selveste nasjonaldagen!


Urskog-Hølandsbanen «Tertitten»
Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Museumsfabrikken Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt


for ansatte