Skrevet ut fra Akershusmuseets hjemmeside - 02-08-2014 00:08:54 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Nyheter Program Utstillinger Publikasjoner Skoletjenesten Kulturminner i Akershus Nyhetsarkiv Om oss Grunnlovsjubileet  

Søndag 3. august klokken 12.00 holdes det i tråd med gammel tradisjon friluftsgudstjeneste på Aurskog-Høland bygdetun.


Aurskog-Høland bygdetun

Sagmesterboligen Nebben ble flyttet til Skedsmo bygdemuseum i 1976, men kommer fra Sagdalen på Strømmen. 16. august avdukes et informasjonsskilt på Nebben, og det blir omvisning i huset. Så går turen videre til Sagelva!


Skedsmo Bygdemuseum

Oslofjordmuseet er åpent hver dag hele sommeren, men noen dager skjer det ekstra spennende ting!


Oslofjordmuseet

Onsdag 16. juli kl. 18.00 er det tid for en flott kveld på Aurskog-Høland bygdetun med dikteren Herman Wildenvey som tema.


Aurskog-Høland bygdetun

Urskog-Hølandsbanen Tertitten kan også i år tilby "De gamle reiseveier" i samarbeid med Fetsund Lenser og O.M Schøyens veteranbusser. Søndag 6. juli og søndag 13. juli kan du oppleve en flott tur med båt, damptog og veteranbuss.


Urskog-Hølandsbanen «Tertitten»

I forbindelse med Forbundet KYSTENS Landstevne i Oslo, vil det være dampskipsanløp i Vollen 18. og 19. juli. Da kjører DS Oster turer fra Nordre Akershuskai og ut til Oslofjordmuseet i Vollen.


Oslofjordmuseet

I anledning av at Blaker Skanse arrangerer en skikkelig Rockabillyaften lørdag 5. juli, så setter Tertitten Urskog-Hølandsbanen opp tog og veteranbuss for å bringe deg opp til Blaker skanse på en tidsmessig riktig måte!


Urskog-Hølandsbanen «Tertitten»

Flysamlingen på Gardermoen holder stengt fra 1. juli. Museet kan likevel ta i mot bestillinger på lukkede arrangementer. Akershusmuseet gikk ut med pressemelding 30. juni vedrørende situasjonen på Flysamlingen.


Forsvarets Flysamling

Hvordan har rensligheten utviklet seg siden 1814, og hva har det hatt å si for helsa vår? Utstillingen er åpent i helgene kl. 12-16 ut september.


Skedsmo Bygdemuseum

Anna Monrad var født i 1886 og vokste opp på husmannsplassen Tomtertangen, som lå under Hvam. Her bodde hun sammen med bestemoren sin, Inger Marie Fallet. I bygdeboka for Nes står det at Inger Marie var en av Romerikes siste eventyrfortellersker. I løpet av oppveksten fikk Anna høre bestemorens fortellinger om og om igjen, og hun har skrevet at «tel sist tåtte je dom var likeså nø’vendi’e for mæ som mat og drekke».


Gamle Hvam Museum

Museumsfabrikken Strømmen sine utstillinger i Strømsveien 74 holder stengt i juli måned og frem til mandag 4. august. Vi ønsker alle en god sommer og velkommen tilbake til ny utstillingshøst i august!


Strømmen

Har du lagt planene for juli ennå? Hvis ikke, kan du sette av tirsdag 29. juli. Da er det tradisjonen tro Olsokfeiring på Follo Museum. I år med både foredrag, konsert og olsokmesse.


Follo Museum

I anledning grunnlovsjubileet bestemte Akershusmuseet seg for å samle inn 17. mai taler holdt i 2014 i Akershus fylke. Det var først og fremst taler holdt av barn vi ønsket å samle inn. Det kommer fortsatt inn taler, men så langt kan vi oppsummere med at 18 kommuner av 22 har sendt inn bidrag til denne innsamlingen. Alle talene er registrert i Asta og publisert på Arkivportalen.


Akershusmuseet

I år feirer vi at Norges grunnlov er 200 år. I 1814 ble den mangehundreårige unionen med Danmark oppløst. I løpet av en hektisk senvinter og vår ble Norge erklært selvstendig, og eidsvollsmennene utarbeidet en av verdens mest moderne grunnlover. Tiden rundt 1814 var en brytningstid der gamle verdensoppfatninger møtte moderne tanker og ideer. Hvordan var det på Store Hvam i 1814? Det kan du finne ut på Gamle Hvam søndag 29. juni kl. 13.00!


Gamle Hvam Museum
Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Forsvarets flysamling
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt
Akershus Kulturnett Kulturnett.no


for ansatte