Skrevet ut fra Akershusmuseets hjemmeside - 21-11-2014 03:11:25 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Nyheter Program Utstillinger Publikasjoner Skoletjenesten Kulturminner i Akershus Nyhetsarkiv Om oss Grunnlovsjubileet  

7700 lærere streiket og ca. 100 tusen elever på over 200 skoler ble berørt av streiken. Utstillingen "Lærerne streiker!" åpner onsdag 26. november kl. 16.00 på Museumsfabrikken Strømmen.


Museumsfabrikken Strømmen

Skedsmo husflidslag holder sitt årlige julemarked på Huseby gård lørdag 29. og søndag 30. november. Her blir det salgsboder og kafé. Åpent lørdag kl. 10-16, søndag 12-16.


Skedsmo Bygdemuseum

Fredrikke Hegnar von Ubisch, ansatt i Akershusmuseet avdeling Asker museum, er tildelt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste. Medaljen ble overrakt av styreleder Harald K. Horne og direktør Cecilie Øien og hun ble både overrasket og ikke minst stolt over å få denne hedersbevisningen.


Kommunikasjonsavdelingen

Torsdag 4. desember kl. 19.00 kan du få julestemning i maritime omgivelser på Oslofjordmuseet i Vollen.


Oslofjordmuseet

Lørdag 6. desember og søndag 7. desember er dagene for Lommedalsbanen sin store julesuksess: Tog til julenissehuset! Det er togavganger mellom kl. 11.00 og 15.00 både lørdag og søndag.


Lommedalsbanen

Kunsthåndverkere fra Follo og omegn stiller ut og selger sine produkter på Follo Museum 21, 22 og 23. november. Her er det en mulighet til å både handle og titte, samt samtidig oppleve Follo Museum!


Follo Museum

Den første adventshelgen er tiden for juelmarked på Fetsund lenser. Kom og opplev gammeldags førjulstemning med spennende utstillere, åpen museumsbutikk og kafeer.Lørdag 29. november og søndag 30. november er det åpent fra kl. 11-17.


Fetsund Lenser

Det er fortsatt noen uker igjen, men Rælingen bygdetun holder åpent to helger i desember. Så hvis du vil besøke et koselig julemarked med både gammeldags landhandel og juleverksted, så sett av helgene 6. og 7. desember, og 13. og 14. desember!


Rælingen Bygdetun

Det nærmer seg adventstid og da pusses det lokomotiver og parafinlamper på Tertitten. 30. november, første søndag i advent, er det tid for avgang for årets første juletog på Sørumsand. Denne dagen kan du dessuten fortsette turen med veteranbuss helt opp til julemarked på Blaker skanse!


Urskog-Hølandsbanen «Tertitten»

Hvordan feires julen i Norge? Gratis undervisningsopplegg i desember 2014 spesielt tilpasset grupper med internasjonal bakgrunn og varierende norskkunnskaper. Spesielt egnet for minoritetsspråklige klasser og asylmottak. Les mer om dette vellykkede formidlingsopplegget!


Museumsfabrikken Strømmen

"Førjul på bygdetunet" får stadig nye innslag. I år kan du ta julekortbilde av familien for en billig penge, besøke juleverkstedet, se juleutstillingene fra Hoel sykkel og sport på julestabburet og mye mer. Velkommen søndag 30. november kl. 1200 - 1600.


Eidsvoll museum

Opplev hvordan jula ble forberedt på en storgård i gammel tid! På Gamle Hvam i Nes vil denne søndagen være viet juleforberedelsene, slik de foregikk de siste ukene før jul i gamle dager. I år vil vi gjenoppta den populære lysdyppingen. Nå kan barna dyppe egne lys til jul.


Gamle Hvam Museum

Lørdag 15. november kl. 14.00 åpner utstillingen "Prøysen i Drøbak" med bilder og skulpturer av Hans Normann Dahl, inspirert av Alf Prøysens forfatterskap. Salgsutstillingen vil stå ut året.


Avistegnernes Hus

Hvordan bodde Eidsvollmennene? Lørenskog bygdemuseum på Skårer Gård får 12. november kl. 13.00 besøk av tjenestejenta Trine fra Eidsvoll museum som vil fortelle om hvordan man bodde, spiste og sov i 1814.


Lørenskog bygdemuseum

Til helgen kan du glede deg til en spennende utstilling på Oslofjordmuseet. 9. november kl. 12.00 åpner utstillingen "Øyene i Oslofjorden - Vestfjorden". Et nærliggende landskap, men også ukjent landskap for mange bosatt rundt Oslo.


Oslofjordmuseet

Avistegnernes Hus har gleden av å invitere til åpning av Berit Overgaards utstilling «Postleninisme 3» lørdag 8. november kl 14.


Avistegnernes Hus

Selv om sommersesongen er over, så skjer det fortsatt mye spennende rundt om på Akershusmuseets mange avdelinger. Her får du en liten oversikt over hva som kjer den kommende uken!


Kommunikasjonsavdelingen

Marit Myrstad i Feiring produserer og selger stauder fra Gamle Hvams plantesamling. Nå har du muligheter for å skaffe deg godkjente Plantearvenstauder!


Gamle Hvam Museum

Det er ikke mange ukene igjen nå før adventstiden også kommer til museene. På Asker Museum blir det både "Før Jul med Steiner-barnehagen" og lysfest i museumshagen. Og du kan også se den nye utstillingen om lokal industrihistorie!


Asker Museum

600 elever på 4.-6. trinn har de siste årene vært på Skedsmo bygdemuseum og fått en smak av julaften på prestegården i 1880. Vi gleder oss til å ta imot nye 400 i år!


Skedsmo Bygdemuseum
Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Forsvarets flysamling
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Museumsfabrikken Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt
Akershus Kulturnett Kulturnett.no


for ansatte