Skrevet ut fra Kulturringens hjemmeside - 02:03:20 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Forsiden Nyhetsarkiv Bildegalleri Om oss  
De 5 siste nyhetene
Last ned vår brosjyre!

Ny lærling og besøk hos smeden

Kulturringen har tegnet lærekontrakt med Finn Berg i møbeltapetsererfaget. Og samtidig tok vi et besøk hos smedene på Bærums Verk!

Finn er fjerde generasjon i tapetsermesterfirmaet Per Berg som ble etablert i 1926 og holder til i Listuveien 15 på Eiksmarka.

Her skal Finn få opplæring i møbeltapetsererhåndverket og skal restaurere og trekke om nye og gamle møbler. Firmaet Per Berg er også spesialister på veggtrekking med tekstil, kanting og legging av tepper. De syr alt fra gardiner, varetrekk til møbler og puter. Det blir en spennende og allsidig opplæring Finn skal igjennom i de 3 årene han skal være lærling. Siri Anstensen, tidligere lærling i Kulturringen er ansvarlig for fagopplæringen, hun også med svenne- og mesterbrev i møbeltapetsererfaget.Web febrHos smedene i JernMørk på Bærums Værk, finner vi Sigbjørn Lundesgaard fra Tromsø.
Med et år fra smedlinjen på Herefordshire College of Technology i England, skal Sigbjørn nå  gjennomføre en treårig utdannelse mot svennebrevet i smedfaget gjennom Kulturringen.
 
Bak firmaet JernMørk finner vi Tone Mørk Karlsrud og Tobbe Malm som er kunstsmeder av yrke, og som står bak ideen om Jernrosen. Begge har lang erfaring i faget, både innen kunst og konstruksjon. De har siden 2008 jobbet sammen med produksjon av teaterscenografi, private bestillinger og utstillinger i både inn- og utland. Formspråket i arbeidene deres er organisk og utrykkene eklektiske. Jernet formes med hammerslag og ild slik smeder har gjort siden tidenes morgen.

Kulturringen ser fram til et spennende samarbeid om opplæringen av Sigbjørn.

 
Smed - febr


 

Unni Kjus
11.02.2013
Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Museumsfabrikken Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt
Akershus Kulturnett Kulturnett.no


for ansatte