Skrevet ut fra Linderud gårds hjemmeside - 09:07:10 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Forsiden Om Linderud Gård Program Venneforeningen Bildegalleri Historie Åpningstider Veibeskrivelse  

«Skal jeg bare velge ett favorittsted i Norge, sier jeg gjerne Linderud Gård i Oslo. Et vidunderlig sted og en godt bevart hemmelighet.»

- Eva Valebrokk, forfatter av boken «Herskapshus», Aftenposten 20.mars 2010

De 5 siste nyhetene
Nyhetsarkiv
Se film om beskjæring av lindealléen
Finn Linderud på kartet!

Linderud gård
Trondheimsveien 319
0593 Oslo


Sopranene Caroline Wettergren og Ivi Karnezi

Søndag 28. juni kl. 14.00 inviterer Linderud Gård til konsert med sopranene Caroline Wettergren og Ivi Karnezi.


Caroline B. Wettergreen  (sopran)
 

Caroline-B_-Wettergreen-910x480

Caroline er født og oppvokst i Bergen. Hun har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte under Mona Julsrud, Håkan Hagegård og Randi Stene. Hun fullførte våren 2013 sin masterutdannelse ved Operahøgskolen i Oslo, med Toril Carlsen som lærer. Caroline gjorde sin debut ved Den Norske Opera & Ballett i 2011, som Adelaide i «Lulu», en forestilling av Stefan Herheim. Vinteren etter gjorde hun Serpetta i «La finta Giardiniera» av Mozart. Etter endt skolegang debuterte hun ved Operaen i Kristiansund, da som Vespetta i Scarlattis «Kjærlighet og sjalusi», og høsten samme år så man henne som Nattens Dronning i «Tryllefløyten» ved RingsakerOperaen. Våren 2015 synger hun Solveig fra «Peer Gynt» med Berliner Symphoniker i Berlin, og til høsten skal hun tilbake til RingsakerOperaen for å gjøre Frasquita i «Carmen» av Bizet.

Caroline er en ettertraktet konsertsanger, og har gjort prosjekter i regi av Den Norske Opera & Ballett, Festspillene i Bergen, Oslo Operafestival og Edvard Griegs hjem - Troldhaugen. Hun har også mottatt flere stipender, bl.a. Sine Butenschön, Tom Wilhelmsen, Sigmund Skage og Statens Kunstnerstipend.

Ivi Karnezi (sopran)

Ivi

Den gresk-norske sopranen Ivi Karnezi begynte sine musikkstudier på NMH i Oslo i 2004. I 2006 fortsatte hun sine studier ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin og ble under tiden der tildelt RWE Dea’s og Norsk Forskningsråds Stipend for norske musikkstudenter i utlandet.

 I 2010 ble hun medlem av Opera National de Lyon sitt operastudio, der hun også fikk flere engasjement i blant annet Puccinis «Der Kaiser von Atlantis» frem til 2013. Hun har sunget med dirigenter som Kazushi Ono, Bernhard Kontarsky, Gaetano D’espinoza, Jean-Michael Lavoie, og jobbet med regissører som David Pourtney, Francois Girard, John Fulljames, Richard Brunel og Jean Lacornerie.

I 2011 debuterte hun i rollen som Donna Anna i Mozarts «Don Giovanni» ved Operafestival Gut Immling. I fjor reiste hun på Norgesturné med et program bestående av tyske Lieder av Arnold Schönberg og Viktor Ullmann, og norske romanser av Edvard Grieg, var solist i Kulturfjorden Kammermusikkserie og var solist i Saint-Saëns «Oratorio de Noël» med Drøbak Kantori.
Hun ble tildelt Statens Kunstnerstipend og Stipend fra Norsk Kulturråd i 2014. I 2015 skal hun bl.a synge Rossinis «Stabat Mater» sammen med Drøbak Kantori og opptre ved Nordisches Kammermusikfestival i Kiel, sammen med Oslo String Quartett og pianisten Caspar Frantz, der reportoaret består av Grieg, Sinding, Brahms og Fauré.
 

Biletter til konserten kl. 14.00 selges ved inngangen.

Inngang kr. 150,-

Velkommen til Linderud Gård!


Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Museumsfabrikken Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt


for ansatte