Skrevet ut fra Nes Samlingers hjemmeside - 13:05:55 - http://www.akersmus.no
:: :: Facebook :: Nettby
Forsiden Om oss Program Utstillinger Bilder  

Åpningstider:
Stein Skole

Torsdag, lørdag og søndag 12-16
ut august.

Billettpriser: Voksne kr 40,-, barn kr 20,- Grupper over 15 stk 35,- pr. pers.

Omvisning utenom
åpningstider på bestilling.

De 5 siste nyhetene

Sesongåpning på Stein skole 30. mai

På Stein skole åpner en fotoutstilling av gamle skolebilder kl 12.00 lørdag 30. mai. Bildene av lærere og elever er tatt i tidsrommet sent 1940 til begynnelsen av 1960 tallet av den engelske fotografen Roger Wood. Her blir det en skikkelig "mimre-utstilling". Kanskje finner du deg selv på et av bildene?

Dette er en dokumentasjon og "mimre" utstilling, som vi håper mange vil gjenkjenne fra sine egne skoledager. Kanskje finner du deg seg selv i denne utstillingen? Ta med deg barn og barnebarn til Stein i sommer og fortell dem fra dine egne skoledager.


InvitasjonSteinSkole_mail (2)

Elevbilder fra Stein skole

Stein skole ble bygd i 1912 og var kretsskole for skolekretsen Stein. Skolen ble lagt ned i 1972 som følge av skolesentraliseringen. Stein var delt inn i småskolen – det blå rommet og storskolen – det rosa rommet. Småskolen hadde lærerinne og i mange år var det Jørgine Langbakk, mens i storskolen var Erling Elverhøi lærer.

Det var vanlig med klassebilder, og i utstillingen er det eldste bildet fra 1915, det yngste fra 1969. Fotografene Brye & Skuggedal fra Eidsvoll tok mange av klassebildene. Andre fotografer som ble brukt var Norsk Fotoservice i Oslo, og Georg Marcus fra Strømmen.

Fargebildene i utstillingen er tatt rundt 1960. Navn på fotografen mangler. Dette er en interaktiv utstilling, dvs. Nes Samlinger ønsker flere bilder, navn på elever og andre relevante opplysninger.

Roger Wood på Stein skole

Den engelske fotografen Roger Wood (1920-2005) fotograferte elever på Stein skole. Bildene er trolig fra slutten av 1940-tallet. Han skal ha kjent lærer Erling Elverhøi og kanskje også noen av kunstnerne som har utsmykket skolen. Omstendighetene rundt besøket på Stein skole og i Norge er ellers ukjent.

Roger Wood var født i Madras i India der hans far, Sir Charles Wood, var forretningsmann og politiker.
Roger Wood er særlig kjent for sine fotografier fra teater- og ballettoppsetninger, spesielt for bilder fra Royal Opera House hvor han var fra 1949-1953. Han har fotografert kjente personer som Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev, Maria Callas, Laurence Olivier og Richard Burton. Wood var venn av komponisten Benjamin Britten og tenoren Peter Pears. Britten etablerte i 1948 festspillene i Aldeburgh, og Wood fotograferte fra oppsetningene og fra Brittens hjem, kalt The Red House, i Aldeburg.

Velkommen til sesongåpning på Stein skole!Ute på tunet på Stein skole, er det av Stein skoles venner, laget en unik eventyrløype som barna kan klatre og leke i. Vi serverer kaffe og vaffel, som også kan nytes ute.

Vi ominnreder det gamle uthuset på Stein skole. Byggingen vil ikke være ferdigstilt før neste sommer. Men i år er de gamle utedoene blitt til flotte nye vanntoaletter, også med handikappinngang. Bygget skal bestå av nytt kjøkken, kafe og utstillingsrom.

Aulie mølle åpner kunstutstilling av mange forskjellige kunstnere lørdag 30.05 kl 14.00. Mølla er et flott sted å besøke, så benytt denne helgen til å oppleve dette unike stedet i Nes.

Vi vil ønske alle 5. trinn velkommen til Stein og alle 7.trinn velkommen til Funnefoss industriarbeidermuseum for en skoledag i "gamledager." Vi gleder oss til å fylle gamle hus med interesserte og ivrige barn.

Vi ønsker mange besøkende i sommer, så hjertelig velkommen til oss.


Akershusmuseet
Administrasjon
Museumstjenesten
Kommunikasjonsavdelingen
Kulturringen
Riktig Restaurering Akershus
Museumsavdelinger
Asker Museum
Aurskog-Høland bygdetun
Avistegnernes Hus
Eidsvoll museum
Fetsund Lenser
Follo Museum
Gamle Hvam Museum
Hurdal Historielags Samlinger
Linderud Gård
Lommedalsbanen
Lørenskog Bygdemuseum
Nes Samlinger
Oslofjordmuseet
Rælingen Bygdetun
Skedsmo Bygdemuseum
Museumsfabrikken Strømmen
Ullensaker museum
Urskog-HølandsbanenDigitaltMuseum Museumsnytt


for ansatte